Istorijat

Donacije.rs je prva platforma za grupno finansiranje (crowdfunding) neprofitnih kampanja u Srbiji koju vodi Catalyst Balkans uz podršku USAID-a i Mott fondacije.

Platformu je maja 2014. godine pokrenuo Fond B92 za online doniranje društveno odgovornim projektima u Srbiji, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju, a u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom i uz pomoć Fondacije Catalyst Balkans.

Odmah po lansiranju platforme, Srbiju su zahvatile katastrofalne poplave, a Donacije.rs su u vanrednim okolnostima promenile svoju namenu i usmerile se na brzo reagovanje i prikupljanje pomoći za ugrožene.

Nakon što su posledice poplava sanirane, nivo dobrotvornih davanja u čitavom regionu je značajno opao, a rad platforme je privremeno obustavljen.

Verujemo da je došao trenutak da ponovo lansiramo Donacije.rs. Nivo davanja u čitavom regionu je ponovo u porastu, a brojne neprofitne organizacije iz Srbije su vodile uspešne kampanje na globalnim crowdfunding platformama.

Ukoliko želite da kampanja vaše neprofitne organizacije bude među prvima na redizajniranoj, domaćoj crowdfunding platformi Donacije.rs, prijavite se odmah. Platforma će biti potpuno lansirana sa novim sajtom uskoro.